Już w maju startuje największa dotąd impreza promująca czytelnictwo wśród dzieci. Zarezerwujcie czas na Międzypokoleniowy Festiwal Literatury Dziecięcej.

Międzypokoleniowybo dla dzieci liczy się rodzina. To w niej  kształtują się pozytywne nawyki i rozwija się miłość do literatury. Niech książki burzą mury generacyjne i łączą. Niech będą pretekstem i inspiracją do ważnych rozmów oraz wspaniale spędzonego wspólnie czasu.

Partnerski, bo stworzyliśmy ideę miast partnerskich. Duże ośrodki kulturalne, których naturalną rolą jest wyznaczanie kierunków, wskazywanie trendów, odważne parcie do przodu  to nie jedyne miejsca na mapie, gdzie będzie działał festiwal. Będziemy także w miastach partnerskich, niedalekich, niemal sąsiedzkich, nieco mniejszych, ale niczym nie ustępujących, pięknych, z bogatą historią i aspiracjami.

Miasta partnerskie to także odpowiedź na potrzeby seniorów, którzy dysponują czasem dla wnuków ale mogą mieć kłopot z przemieszczeniem do większych aglomeracji.

Otwarty, bo cieszymy się, gdy miasto, instytucja, księgarnia lub wydawca chcą dołączyć! Razem można dużo, dużo więcej!

Wspólny, bo festiwal jest realizowany przy wsparciu merytorycznym i produkcyjnym naszych niezawodnych wieloletnich partnerów. To, że możemy pracować razem, jest dla ogromną wartością!

Największy, bo to aż 10 miast (!) … To nie koniec. Festiwal zakłada aktywności nie tylko w miastach festiwalowych, ale też szereg atrakcji, w które można włączyć się niezależnie od miejsca zamieszkania.

Festiwal, bo wierzymy, że kontakt z literaturą może być świętem. Chcemy świętować mądrze.

Przyłącz się!

WARSZAWA i RADOM

Festiwal w Radomiu JUŻ ZA

Festiwal w Warszawie JUŻ ZA